Writer’s Studio

Cornwall, VT | 2012

Our client is a prestigious sports writer who lives and works from a home office on an historic Vermont farm. The architectural challenge was to convert an out-of-use cow barn and milking parlor into a year-round writing studio while minimizing the impact on the original, small, pristine farmstead. This 557 square foot space incorporates two levels: the main floor and a loft. The main level is an introspective, contemplative, and quiet space for research and study. A crank mechanism lets our client move the loft back and forth the length of the building to capture optimal sunlight and views – a constant connection to the natural environment.

2015 AIA-VT Honor Award for Excellence in Architecture, Small Project


Images by Vermont Integrated Architecture, P.C.